Festivalul obiceiurilor păstorești „Răscolul oilor” a avut loc la Botoș


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” – Direcția Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria Ciocănești, a organizat joi, 8 septembrie a.c., cea de-a IX-a ediție a Festivalului obiceiurilor păstorești „Răscolul oilor”, de la Botoș.

rascolul-oilor-de-la-botos

La evenimentul care are ca obiectiv promovarea folclorului și a culturii tradiționale au participat grupuri artistice din județele Suceava, Maramureș și Bistrița Năsaud.

Au evoluat în spectacol: Grupul folcloric „Ciobănașul”, din Șieuț-Bistrița Năsaud, Grupul folcloric „Țibleșul”, din Groșii Țibleșului-Maramureș, Grupul folcloric „Arcanul”, din Pârteștii de Jos, Grupul folcloric „Dor”, din Moara, și Grupul folcloric „Florile Sadovei”, din Sadova.

Programul manifestării a debutat cu slujba de Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Botoș, urmată de parada portului popular și de serbarea câmpenească de pe „Platoul Tradițiilor” Suharău, precum și de „giocul la stână”, la au participat grupurile folclorice menționate.

De asemenea, au avut loc expoziții de cai și câini ciobănești.

Beneficiarii evenimentului au fost locuitorii comunei, artiștii amatori – membri ai formațiilor de obiceiuri, precum și turiștii prezenți în calitate de spectatori, în număr de peste 500. Bugetul total aferent festivalului a fost de 3000 lei , reprezentând cheltuielile pentru transport și diurnele aferente formațiilor din localitățile Pârteștii de Jos, Moara și Sadova.


Intră acum și în grupul de