Pe scena Teatrului “Matei Vișniec” din Suceava se joaca spectacolul “Trenul de noapte”


Intră acum și în grupul de

Teatrul “Matei Vișniec” din Suceava va găzdui sâmbătă, 1 octombrie a.c., de la ora 19:00, spectacolul “Trenul de noapte”, după o piesă scrisă de Ioan Groșan, în regia lui Octavian Jighirgiu, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, ”spectacolul oferă publicului șansa de a intra în lumea onirică a spațiului transtemporal, rupt de banalul cotidian, propunând o formă de metateatru”.

Din distribuție fac parte actorii: Cătălin Ștefan Mîndru (șeful de gară), Sergiu Moraru (Acarul Simion),   Delu Lucaci (Moartea) și Clara Popadiuc (Baba Teodosia).

“Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru studenți și pensionari”, precizează organizatorii.

afis-trenul-de-noapte

Prozator, eseist şi dramaturg, Ioan Groşan a devenit cunoscut prin publicarea a două volume de povestiri de excepţie, “Caravana cinematografică” (1985) şi “Trenul de noapte” (1989), cărţi de referinţă care au marcat o epocă şi care au făcut din autorul lor unul din cei mai importanţi prozatori ai generaţiei sale.

Octavian Jighirgiu este profesor de teatru la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și regizor cu o bogată experiență.

Produs al unei conştiinţe postmoderniste “Trenul de noapte” invită spectatorul la o investigare a propriilor abisuri, drame interioare și a condiţiei umane. (Anamaria Străchinescu)


Intră acum și în grupul de