O nouă reprezentanție a spectacolului “Singură în fața dragostei și a morții” pe scena Teatrului “Matei Vișniec” din Suceava

Pe scena Teatrului Municipal “Matei Vișniec” din Suceava se va juca joi, 13 octombrie a.c., de la ora 19.00,  spectacolul  ”Singură în fața dragostei și a morții”, după texte de Dario Fo și Franca Rame, în regia lui Andrei Munteanu.

singur-in-fata-dragostei-si-a-mortii

Spectacolul face parte din ciclul teatral  ”Actorul în prim plan” și reprezintă  ”o incursiune brutală și metodică în cele mai intime detalii ale vieții unei ființe ignorate de propriul soț dar și de societatea contemporană a consumatorilor de plăceri”.

”Un studiu teatral elaborat în estetică brechtiană propune o analiză critică sistematică elucidând structura, tipurile, evoluţia şi criteriile adevărului, o satiră analitică pentru toți deținătorii de adevăruri absolute.

O comedie amară despre nenorocire și fericire, despre dragoste și ură, despre dedicație și uitare, despre oameni și obiecte”, arată reprezentanții Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava.

Monodrama este un gen extrem de ofertant pentru actori, regizori  și reprezintă un punct nevralgic în orice repertoriu teatral articulat.

”Vă așteptăm la o serie de spectacole în care publicul este invitat să cunoască actorii prin prisma spectacolelor cu un singur personaj”, transmit reprezentanții Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava.

Dario Fo este un scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor și regizor italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997. Este faimos atât pentru textele teatrale de satiră politică și socială, cât și pentru implicarea în viața politică. Actor, regizor, scenograf, dramaturg, creator de costume, impresar al propriei companii teatrale (dar și ca pictor) este cu siguranță un om de teatru complet.

Franca Rame a fost o actriță și om politic italian, luptătoare pentru drepturile femeilor. A fost prima femeie candidată la postul de președenție al Republicii Italiene.

În distribuția spectacolului: acrița Clara Popadiuc, la chitară – Ştefan Lupu.

Durata spectacolului este de 50 de minute.

Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru studenți și pensionari.

Program casierie: Luni – Joi, între orele 11:00 – 16:00

Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani.