Municipalitatea va realiza o variantă scurtă pentru a doua rută ocolitoare a Sucevei. Proiectul include construcția unui nou pod peste râul Suceava și amenajarea unui drum pe o lungime de 4,3 kilometri


Intră acum și în grupul de

Proiectul celei de-a doua rute ocolitoare a Sucevei, care era pe o lungime de 14 kilometri, făcea legătura între drumul european E 85 de la intrarea în municipiu dinspre Fălticeni și drumul național DN 29, de la ieșirea din municipiu spre Botoșani și era estimată la 38 de milioane de euro, nu poate fi finanțat cu fonduri europene, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a arătat într-o conferință de presă că a discutat cu comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, privind posibilitatea finanțării celei de-a doua rute ocolitoare a municipiului Suceava, dar că i s-a spus că acest proiect nu poate fi finanțat întrucât nu a fost inclus în Master Planul de Transport.

Edilul-șef a anunțat că, în aceste condiții, a inițiat un proiect pentru a realiza o rută ocolitoare „scurtă” de 4,5 kilometri care va ocoli zona comercială a municipiului Suceava și va face legătura cu DN 29 spre Botoșani.

pod-burdujeni-raul-suceava-iulius-mall-3

Proiectul include construcția unui nou pod peste râul Suceava și amenajarea unui drum pe o lungime de 4,3 kilometri.

Ion Lungu a menționat că traseul ales nu trece pe proprietăți private pentru a se evita eventuale probleme legate de exproprieri.

ion-lungu-2

Primarul a spus că urmează ca în Consiliul Local să propună realizarea studiului de fezabilitate și să fie făcută o primă estimare a costurilor acestui proiect urmând să fie prevăzute sume pentru această lucrare în bugetul pentru anul 2017.

Traseul pe care urmează să se realizeze ruta ocolitoare pornește de pe strada Traian Vuia și continuă pe strada Apeductului pe o lungime de circa 2,5 kilometri unde ruta va continua pe un pod peste râul Suceava de unde va continua pe încă 1,9 kilometri până la intersecția cu DN 29. (N.B.)


Intră acum și în grupul de