Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava prezintă prima sa producție, ”Tigrul din orașul nostru”


Intră acum și în grupul de

Prima producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, „Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu, va avea avanpremiera joi, 8 decembrie, de la ora 19.00, iar premiera – vineri, 9 decembrie, de la aceeași oră, la Cinema Modern, în prezența autoarei.

”Cel mai nou teatru de stat din România, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, a ales să lucreze pentru prima sa producție cu artiști tineri, puternici și creativi, apreciați atât de către critica de specialitate, dar și de către public. Este vorba despre regizorul Bobi Pricop și de scenograful Adrian Damian”, a declarat Carmen Veronica Steiciuc, directorul general al Teatrului Municipal “Matei Vișniec” din Suceava.  

Ea a precizat că echipa de creație a lucrat un text al Gianinei Cărbunariu, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia română contemporană.

tigrul-din-orasul-nostru-afis”Textele Gianinei au fost montate nu doar în Romania, ci și în importante teatre din Europa,  Royal Court Theatre din Londra sau Schaubühne din Berlin fiind doar două exemple”, a arătat Steiciuc.

Dramaturgul Matei Vișniec a apreciat că povestea pe care o imaginează Gianina Cărbunariu este simplă, dar are ceva din complexitatea miturilor moderne.

”Un animal, o <tigresă> evadează dintr-o grădină zoologică iar perliplul ei ca fiinţă liberă ne este povestit de tot felul de martori oculari, inclusiv de cîteva păsări şi de cîteva animale. Pornind de la această aventură sinonimă cu descoperirea libertăţii (care se termină prost întrucît trigresa este împuşcată până la urmă pe străzile oraşului de forţele de ordine) Gianina Cărbunariu realizează, cu har ludic şi cu elemente de fabulă filozofică, un fel de radiografie socială a unei întregi comunităţi”, spune Matei Vișniec despre “Tigrul din orașul nostru”.

Distribuția spectacolului “Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu este formată din Cătălin Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Diana Lazăr. Video & animație: Andrei Cozlac & Alex Țilică.  Muzică & sound design: Ana Teodora Popa.  Light design: Cristian Șimon.

Biletele pentru reprezentațiile din 8 și 9 decembrie 2016 se pot rezerva la numărul de telefon 0759.048.677. Biletele se vor putea ridica de la casa de bilete a teatrului începând de luni, 5 decembrie 2016, în intervalul orar  10:00 – 18.00.

Pentru reprezentațiile din 8 și 9 decembrie, prețul unui bilet este de 25 lei.

”Cu pași mici, dar calitativi, cu accent pe actul cultural de valoare, putem reuși în scurtă vreme să așezăm Suceava pe harta teatrului românesc și, de ce nu, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, să obținem un beneficiu de imagine la nivel international”, a mai declarat Carmen Veronica Steiciuc, directorul general al Teatrului Municipal “Matei Vișniec” din Suceava.  (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de