Oaspeți de seamă, așteptați la ”Târgul de Crăciun” în scop caritabil de la Biroul Francez din Suceava

”Marché de Noël” (Târg de Crăciun) este numele activităţii care va avea loc miercuri, 7 decembrie a.c., începând cu ora 17:00, la Biroul Francez din Suceava.

Acest eveniment, deja  tradițional pentru finalul de an, este realizat în colaborare cu Biroul parlamentar al deputatului Sanda-Maria Ardeleanu, în cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, reprezentat de inspectorul de limbi moderne Constantin Tiron, sub patronajul Consiliului Județean Suceava.

marche-de-noel”Elevii celor trei colegii partenere, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, coordonați de profesorii Aura Mihoc, Cristina Cojocar, Bianca Gvinda, Nastia Ungureanu, Cristian Mihoc, Mihaela Șerban, Loredana Gașpar, organizează „ Marché de Noël ”, un eveniment cu o puternică dimensiune socială.

Elevii vor susține un recital de colinde în limba franceză și își vor prezenta expoziția de obiecte decorative dedicată sărbătorilor de iarnă care cuprinde felicitări, globuri, diverse ornamente dar și prăjituri specifice Crăciunului”, se arată într-un comunicat al Biroului Francez din Suceava.

Sursa citată precizează că prin această activitate, organizatorii îți propun să faciliteze accesul copiilor proveniți din medii defavorizate la activități culturale francofone. Totodată, produsele expuse de elevi vor putea fi achiziționate și suma astfel obținută va fi donată copiilor din cadrul Centrului Social „Sf. Vineri” din municipiul Suceava.

La evenimentul  francofon tradiţional de Crăciun la Suceava, vor participa anul acesta: directorul Institutului Francez din România, Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din Iaşi, Vincent Lorenzini, consulul onorific în cadrul Agenţiei consulare a Franţei la Iaşi, Excelenţa Sa Domnul Radu Grădinaru, lectorul francez responsabil misiune pentru cooperarea educativă pe regiunea Moldovei, Aurélien Amigues și lectorul de franceză la Suceava, Benoît Gustot.

Evenimentul ”Marché de Noël” are loc în cadrul proiectului ”După-amiezi francofone la Suceava”. (Irina Lițu)