„Gala Comunității Fălticenene”, la prima ediție, în a treia zi de Crăciun


Intră acum și în grupul de

Municipiul Fălticeni va găzdui în a treia zi de Crăciun „Gala Comunității Fălticenene”. Aflat la prima ediție, evenimentul este o inițiativă voluntară, care are ca scop promovarea valorilor orașului Fălticeni și care își propune să ofere bucurie și celor aflați în nevoie, dându-le totodată cetățenilor șansa de a se implica activ în dezvoltarea comunității locale.

”Evenimentul este organizat în mod voluntar, din drag pentru comunitatea fălticeneană și are parte de susținerea Primăriei Municipiului Fălticeni. Structurat pe patru momente principale, evenimentului va avea loc marți, 27 decembrie, începând cu ora 18:00, și va debuta cu o recepție oferită invitaților, după care va continua cu o licitație organizată cu scopul de a strânge fonduri pentru un caz social. Pentru a găsi o familie care are nevoie de ajutor financiar, organizatorii au invitat fălticenenii prin intermediul rețelelor sociale să sesizeze cazuri sociale și să facă împreună mai frumos începutul de an pentru o familie din Fălticeni. Obiectele puse la licitație au fost donate de către Ninel Ioan, Alexandros Pintilii Karciucas, Șoldănescu Anca, Climent Art, Doru Axinte și Bogdan Baciu. Printre acestea vor fi picturi, carți cu autograf în orginal, creații hand-made și opere reprezentative ale artiștilor locali menționați”, a explicat inițiatorul manifestării, Simona Botner.

Ea a arătat că ulterior, organizatorii vor premia persoanele din Fălticeni care anul acesta au făcut mai mult pentru orașul Fălticeni și merită recunoștința tuturor.

”Astfel, în cadrul Galei va fi lansată prima ediție a Premiilor „Făuritori de fapte bune” și, pentru că o comunitate se mișcă prin oameni, fălticenenii au fost invitați să nominalizeze persoanele care în 2016 au făcut mai mult pentru orașul lor. Categoriile pentru nominalizări sunt „Compasiune și acțiune în facerea de bine”, „Motivație din inimă”, „Inspirație și dăruire”, „Mesager al binelui”, „Campanii inimoase”, „Asociația de voluntari cu suflet”, „Emoție și dedicație”. Pentru fiecare categorie, va exista un singur câștigător, desemnat după evaluarea propunerilor venite din partea fălticenenilor”, a precizat Botner.

Pentru a promova talentele locale, organizatorii au pregătit și momente menite să promoveze muzica și arta, susținute de tineri din Fălticeni: Mateiana Anechiforesei, Navrea Carmen, Paul Tihan și Silvia Pavăl.

„Ideea < Galei Comunității Fălticenene > a venit din dorința de a face cunoscute lucrurile bune care se întâmplă în orașul meu natal. Îmi doresc să mulțumim oamenilor care fac mai mult zi de zi și aleg să nu fie indiferenți la greutățile celor de lângă ei și astfel își aduc aportul constructiv în situații care cer asta. Prin intermediul < Galei Comunității Fălticenene >, vreau să apreciem mai mult persoanele care fac cunoscut numele orașului prin prisma activității lor și își doresc o comunitate mai educată, mai bună și mai frumoasă. Sunt sigură că doar împreună, o comunitate poate evolua”, a declarat Simona Botner, inițiatorul evenimentului.

Simona Botner este Director Executiv al Asociației Biciclistelor din România și a organizat diverse evenimente sociale în București și în țară, în ultimii cinci ani. Odată cu lansarea ideii care a stat la baza ”Galei Comunității Fălticenene”, s-a alăturat în mod voluntar o echipă de fălticeneni, din care fac parte: Anca Șoldănescu, profesor la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Bogdan Baciu, Coordonator Comercial Libăriile Humanitas, Andreea Chirilă, blogger la www.sayrouge.com și Șerban Vornicu, Specialist Comunicare. Pentru că o comunitate este pusă în mișcare de tinerii cu inițiativă, echipa a fost completată de șase elevi din Fălticeni, care s-au alăturat ca voluntari echipei de organizare.

Intrarea se va face exclusiv pe bază de invitaţie. Pentru informaţii suplimentare, puteți contacta echipa de organizare în mediul online, pe pagina de facebook Gala Comunității Fălticenene sau la numărul de telefon 0753 472 873.

Pentru ca ideea să poată fi pusă în practică, s-au alăturat evenimentului următorii sponsori: Xeroprint, Climent Art, Auto XOR și Imperial Grill&Music. Evenimentul va fi imortalizat de către fotografii oficiali: Alex Săvescu, Cornel Șoldănescu, Paul Bujor și Ionuț Daniel Baldazar. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de