Comedia ”Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian, pe scena Casei de Cultură din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava va avea loc, luni, 23 ianuarie, la ora 19.00,  premiera comediei ”Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian, în regia lui Dan Tudor.

Spectacolul are o distribuție de excepție cu actori de renume ai teatrului românesc. Este vorba despre Dan Tudor, Marius Bodochi, Ana Ioana Macaria, Dragoş Ionescu,  Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru şi Andrei Duban.

Povestea piesei este pe cât de simplă, pe atât de amuzantă. Arhivarul Chirică, interpretat de Dan Tudor, este un împătimit al curselor de cai. Această pasiune îl face sa cumpere o mârțoagă și să piardă în urma pariurilor făcute, nu numai banii dar și încrederea propriei soții (Alina Chivulescu), care îl părăsește și pleacă împreună cu un fost prieten Nichita (Marius Bodochi), dar și încrederea tuturor celor de care într-un fel sau altul depinde soarta sa și a copiilor săi : directorul şcolii (Tudorel Filimon), proprietarul calului (Andrei Duban) și inspectorul general (Orodel Olaru). Singurii oameni care îi rămân alături sunt: Varlam, cel mai devotat prieten (Dragoş Ionescu) și Fira servitoarea (Afrodita Androne).

Finalul spectacolului este cuceritor! Gloaba cumpărată de Chirică ajunge să câștige la curse, Chirică se îmbogățește, iar celelalte personaje încearcă să-i intre în grații.

Farmecul deosebit al interpretarii actorilor, comicul absurd dar și de situație al autorului George Ciprian, precum și rafinatul desen regizoral fac din “Omul cu mârțoaga” un spectacol încântător, un motiv minunat de a veni la teatru.

Biletele  costă 70 de lei (50 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230523718.

 

 

 


Intră acum și în grupul de