Un sucevean și-a modificat BMW-ul pentru a putea transporta țigări de contrabandă prin Vama Siret

Un sucevean de 32 de ani a fost amendat cu 10.000 de lei, iar mașina sa, un BMW în valoare de 27.000 de lei a fost confiscat de polițiștii de frontieră după ce acesta a încercat să intre în țară prin Vama Siret cu peste 4000 de pachete de țigări ascunse într-un spațiu special amenajat în mașină.

Poliția de Frontieră Suceava a anunțat că în ziua de 1 ianuarie  la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară un sucevean,  Alin C., în vârstă de 32 ani care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Suceava.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în portbagajul autoturismului, cantitatea de 4.100 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul BMW, în valoare de 27.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea  un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.