Expoziția ”Aurul și argintul României”, deschisă la Muzeul de Istorie din Suceava, poate fi vizitată gratuit duminică, de Ziua Culturii Naționale


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei anunță că duminică, 15 ianuarie a.c., cu ocazia Zilei Culturii Naționale, oferă intrare gratuită la expoziția ”Aurul și argintul României” deschisă la Muzeul de Istorie Suceava.

Expoziţia “Aurul şi argintul antic al României”, ce cuprinde 1065 de exponate, printre care şi patru piese din Tezaurul de la Pietroasa sau coiful de la Coţofeneşti, dar şi monede, vase din argint sau bijuterii, a fost deschisă la Muzeul de Istorie Suceava în data de 16 noiembrie şi poate fi vizitată până pe 29 ianuarie 2017.

Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, “Aurul şi argintul antic al României”  este cea mai importantă expoziţie care a ajuns la Suceava până în prezent.

El a arătat că expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti în colaborare cu alte 33 de muzee din ţară, între care şi Muzeul Bucovinei şi are 1065 de exponate, aceste piese încadrându-se cronologic între mileniul 5 î.Hr. şi secolul VII d.Hr.

Ursu a spus că Muzeul Bucovinei participă la această expoziţie cu 10 piese din metal preţios.

“Expoziţia s-a deschis pentru prima dată la Bucureşti şi noi am ales că fim cel de al XII-lea muzeu unde ea se deschide publicului vizitator. Am ales acest lucru din două motive: pe de o parte muizeul nostru era în restaurare, pe de altă parte expoziţia a căpătat consistenţă de la muzeu, la muzeu”, a subliniat directorul Muzeului Bucovinei. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de