Expoziția ”Minoritatea germană din România – Trecut și prezent în Europa unită” se deschide sâmbătă, la Muzeul de Istorie din Suceava

  La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc sâmbătă, 18 februarie a.c., la ora 10.00, vernisajul expoziției ”Minoritatea germană din România – Trecut și prezent în Europa unită”.

 ”Realizată de către Forumul Democrat al Germanilor din România, aflat sub conducerea domnului dr. Paul-Jürgen Porr, de Ministerul Federal al Afacerilor Externe și Ambasada Republicii Federale Germania la București, expoziția, care este însoțită și de o prezentare de carte, acoperă o perioadă istorică de mai bine de 850 de ani, o varietate de spații geografice și este inițiată de deputatul minorității germane în parlamentul României, prof. Ovidiu Ganț”, se arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei.

Potrivit sursei citate, conceptul și textele (30 de panouri) au fost realizate de Andreea Haidu, manager cultural din Brașov și Frank-Thomas Ziegler, istoric de artă din Sibiu.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala de Expoziții Temporare Parter a Muzeului de Istorie din Suceava până în data de 18 martie a.c. (Irina Lițu)