Elevii suceveni se pot înscrie până pe 16 martie la cea de-a XI-a ediție a Festivalului judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”


Intră acum și în grupul de

La Vatra Dornei se va desfășura în data de 31 martie a.c., cea de-a XI-a ediţie a Festivalului judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”.

Concursul, organizat de Primăria municipiului Vatra Dornei prin Casa de Cultură „Platon Pardău”, în parteneriat cu Centrul Cultural ”Bucovina”, Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Inspectoratul Județean Școlar Suceava,  îşi propune să aducă în atenţia elevilor noţiuni despre viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu şi, totodată, să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Potrivit regulamentului, sunt acceptate în competiție  lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei şi al punctuaţiei.

La concurs pot participa elevi din clasele V-VIII şi IX-XII, din judetul Suceava, care nu au debutat editorial şi nu au câştigat Marele premiu la ediţiile anterioare ale festivalului.

”Lucrările se trimit până la data de 16 martie 2017 pe adresa: [email protected] și vor fi însoţite de un Curriculum Vitae, care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, clasa, instituţia de învăţământ, activitate literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronica.

Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum zece poezii.

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 27 martie 2017, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, care va avea loc la Salonul Alb al Casei de Cultura „Platon Pardau” din Vatra Dornei, în data de 31 martie 2017”, se arată în regulament.

Sursa citată mai precizează că organizatorii asigură cazarea laureaţilor si o masa, transportul fiind suportat de laureaţi.

Juriul concursului va fi alcătuit din poeţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

”Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii: Marele premiu „Nichita în luna lui Marte” , Clasele V-VIII: Premiul I, Premiul II, Premiul III, Clasele IX-XII: Premiul I, Premiul II, Premiul III, Premiul Asociaţiei Culturale Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Arboroasa, Vatra Dornei.

Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare”,  se mai menționează în regulament.

Relaţii suplimentare: 0745-773290 : Carmen Veronica Steiciuc.


Intră acum și în grupul de