„Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” este tema din acest a marșului Alianței Bucovina pentru Viață

Alianța Bucovina pentru Viață organizează și în acest an, în 25 martie, un marș în cadrul evenimentelor Lunii pentru Viață, tema marșului fiind „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, în perioada 1-31 martie, în Suceava și în numeroase localități din România și Republica Moldova, se desfășoară Luna pentru Viață, având ca punct culminant Marșul pentru Viață, organizat sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu ora 15 având ca punct de plecare Esplanada Casei de Cultură. Marșul se va desfășura apoi pe traseul Prefectură – Palatul de Justiție – Primăria Suceava – Spitalul Județean și retur până la Biserica Sfântul Dumitru

 ”Marșul pentru Viațã este anul acesta la a VII-a ediție națională. Tema de anul acesta este „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” ; ea aduce pe agenda publică subiectul necesității sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină și continuă  descurajarea practicării avortului.  Aceastã practică, brutală și inumană, a devenit fenomen social grav și este un simptom al crizei morale profunde prin care trece societatea noastră. Date neoficiale arată că în România se fac aproximativ 300 de avorturi pe zi, cumulându-se peste 20 de milioane de avorturi din `89 până azi”, menționează Alianța Bucovina pentru Viață.

La Suceava, Marșul pentru Viațã se organizeazã de 8 ani. Au fost implicate numeroase asociații și fundații locale reunite în Alianța Bucovina pentru Viațã și a avut multiple activități conexe: conferințe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecții de filme documentare, emisiuni tv, campanii de pliante, articole în presa tipărită și pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material și consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină.

Anul trecut Marșul s-a desfășurat în peste 130 de localități printre care București, Cluj, Iași, Oradea, Brăila, Constanța, Timișoara, Focșani, Bacău, Chișinău, iar anul acesta se așteaptă o creștere a numărului de localități  implicate.

Din Alianța Bucovina pentru Viață fac parte Asociația ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociația Sfântul Ioan cel Nou, Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Suceava, Asociația Familia Ortodoxă Sf. Ioachim și Ana, ASCOR Suceava, Asociația Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundația Pentru Oameni, Fundația IPAMIA, Asociația Ucrainenilor Ortodocși din Bucovina, Asociația Kozaciok.