„Atelier de bune maniere” – pentru copii si adolescenţi, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Asociaţia IDEva, propune comunităţii sucevene programe educaţionale care privesc educaţia bunelor maniere.

Primul, dintr-o serie de astfel de programe, demarează vineri,  17 martie a.c., la Muzeul de Științele Naturii sub genericul: „Atelier de bune maniere” – pentru copii si adolescenţi.

”Pornind de la inţelegerea importanţei a două principii care stau la baza manifestării bunelor maniere: „Ce ţie nu iţi place, altuia nu-i face” şi „Ai grijă să te comporţi de aşa manieră, incât să nu deranjezi în niciun fel pe ceilalţi”, atelierele vor crea un cadru propice gândirii, dezbaterii, concluzionării, învăţării, într-o atmosferă dinamică. Efectul va fi unul garantat, cu beneficii maxime”, se arată într-un comunicat al Muzeului Bucovinei.

Potrivit sursei citate, atelierele se vor desfăşura în cicluri de câte şase săptămâni. La finele fiecărui ciclu, adolescenţii şi copiii participanţi vor primi diploma de adolescent manierat sau de copil manierat. Se va lucra pe grupe de vârstă. ”Atelierul de bune maniere” – pentru copii și adolescenți se va desfășura sub îndrumarea prof. coordinator Margareta Lupașcu.

”Începând de vineri, 17 martie, în fiecare vineri, de la ora 18.00, grupa de vârstă 6 – 9 ani, iar de la ora 18.50, grupa de vărstă 10 – 13 ani. Numărul de locuri la fiecare grupă este limitat la 15 locuri. Participarea se face numai pe bază de inscriere prealabilă, pentru întreg ciclul de şase săptămâni. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: [email protected], sau la numărul de telefon 0740067208”, se mai menționează în comunicatul Muzeului Bucovinei. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de