Seminar de informare despre Programul ”Start-Up Nation România”, miercuri, la Camera de Comerț și Industrie Suceava


Intră acum și în grupul de

La Camera de Comerț și Industrie Suceava va avea loc miercuri, 22 martie a.c., la ora 10.00, un seminar de informare despre Programul ”Start-Up Nation România”.

La eveniment vor participa secretarul de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer și secretarul de Stat în cadrul  Secretariatului General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu.

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, prin acest program ”Start-up Nation Romania”,  antreprenorii din România vor putea obține fonduri nerambursabile de la stat până în 200.000 de lei fiecare (circa 44.000 euro), reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

”Programul Start-up Nation Romania se adresează romanilor care fac afaceri sau vor sa intre în business, respectiv pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Guvernul își propune să finanțeze un număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii (afaceri noi) prin acest program, în anul 2017, respectiv să motiveze  tinerii să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat,  să contribuie la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată”, arată sursa citată.

În comunicat se precizează că obiectul finanțării va trebui să se încadreze în următoarele categorii eligibile: echipamente, mașini, utilaje, instalații, aparatură, instrumente de măsură și control; echipamente IT, aparatură birotică, mobilier, sisteme de protecție, instalații economisire energie; active necorporale (software), chirii spații de lucru, pagină web; cursuri de antreprenoriat, consultanță etc; si va viza in principal următoarele domenii de activitate: Programare IT CAEN 6201 (45), Producție (40), Industrii creative fără CAEN 6201 (35), Servicii (30), Comerț și alte activități (25).

Pentru Programul Start-up Nation România Guvernul a stabilit un buget total de 500 de milioane de lei, credite bugetare, în anul 2017, cu posibilitatea de a ridica limita maximă de cheltuieli la 1,7 miliarde de lei, prin credite de angajament, în funcție de cerere și de posibilitățile bugetare ale statului.

Seminarul de informare despre Programul ”Start-Up Nation România”, care va avea loc la Camera de Comerț și Industrie Suceava este organizat de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iași. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de