Protest la Crucea: Șase mineri au intrat în greva foamei, alți 100 protestează la sediul administrativ


Intră acum și în grupul de

Circa o sută de mineri de la Exploatarea Minieră de Uraniu Crucea protestează, luni dimineața, în fața sediului administrativ, nemulțumiți că nu și-au primit salariile pentru lunile ianuarie, februarie și martie și solicită demisia conducerii.

Șase dintre protestatari au anunțat că intră în greva foamei.

”E grav ce se întâmplă la mina. Acolo sunt oameni care au familii, au rate la banca, au copii la școală. Nu înțeleg ce se întamplă.

Am fost și sunt alături de oameni. Am fost și la Ministerul de Finanțe, dar se pare că blocajul e la Ministerul Energiei”, a declarat primarul comunei Crucea, Dorin Rusu.

La rândul său, primarul comunei Ostra, Ioan Oros, a spus:  ”Am discutat si cu liderul de sindicat si am inteles ca a intrat in greva foamei si el. Oamenii au inceput sa se adune la Crucea. La nivelul Ministerului Energiei lucrurile s-au blocat si nu s-au semnat actele care trebuiau pentru ca oamenii sa primeasca drepturile lor.

Nu mai inteleg de ce se tot tergiverseaza toata aceasta treaba. Din cate stiu, si cei de la Brasov urmeaza sa intre in greva.”

Emanuel Havrici, deputat PSD zona de munte:

”Camera Deputatilor a aprobat un ajutor pentru mina in cursul saptamanii trecute in valoare de 6 milioane de lei. Facem toate demersurile legale ca banii aprobati de Camera Deputatilor sa ajunga la mineri.”

Angelica Fador, deputat PNL de Suceava:

”Este foarte grav ceea ce se intampla la mina Crucea si nemultumirea oamenilor e deplin justificata. Din informatiile pe care le am se pare ca blocajul ar fi la Ministerul Energiei. Sunt alaturi de oameni si incerc sa gasim o solutie.”

 


Intră acum și în grupul de