Exercițiu ISU de intervenție în caz de incendiu la Centrul comercial Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” vor fi angrenate în cursul zilei de joi la un exercițiu tactic complex în centrul comercial „Shopping City Suceava”.

Potrivit unui comunicat al ISU ”Bucovina” Suceava, exercițiul pompierilor suceveni se desfășoară sub tematica : „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a municipiului Suceava împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un incendiu la un obiectiv cu aglomerări de persoane, respectiv S.C. Carrefour S.R.L. Suceava. Punerea în aplicare a Planului de Urgenţă Externă a obiectivului şi a Planului Roşu de Intervenţie”.

 

”Scenariul după care se va desfășura  exercițiul este următorul: în data de 23.03.2017, orele 10.00 se produce un incendiu la S.C. Carrefour S.R.L. Suceava, din cadrul complexul comercial SHOPPING CITY Suceava, incendiu care pune în pericol viaţa angajaţilor cât şi a cetăţenilor aflați în interiorul clădirii la momentul producerii acestuia. Evenimentul afectează în mod direct desfăşurarea activităţilor curente în cadrul programului de lucru, deoarece se impune evacuarea şi salvarea tuturor persoanelor aflate în clădirea complexuuil comercial SHOPPING CITY Suceava.

Conform scenariului, la ora 10.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava primeşte prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112” informaţia că la S.C. Carrefour S.R.L. Suceava din municipiului Suceava, s-a produs un incendiu la depozitul de recepție marfă.

Pompierii sunt informați despre faptul că mai multe persoane din clădirea magazinului au fost afectate de incendiu, suferind arsuri şi intoxicaţii, având posibilităţi limitate de a se autoevacua.

 În rândul clienţilor aflaţi în incinta magazinului şi a personalului propriu s-a produs panică şi există posibilitatea intoxicării cu fum şi gaze toxice a acestora; din primele informaţii obţinute de la lucrătorii care s-au putut autoevacua, reiese faptul că în interior sunt aproximativ 10 persoane inconştiente şi necesită evacuare de urgenţă.

Drept urmare, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în calitate de vicepreşedinte al C.J.S.U., informează Prefectul judeţului Suceava şi propune declanşarea şi punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie, împreună cu instituțiile participante la asemenea tipuri de situații de urgență.

Pompierii militari avertizează persoanele aflate în zonă că vor fi folosite sistemele de alarmare proprii ale primăriei municipiului Suceava”, se arată în comunicat.

ISU Suceava mai precizează că printre scopurile acestui exerciţiu sunt perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative, verificarea nivelului de organizare a activităţilor de apărare împotriva incendiilor şi salvarea persoanelor, a dotărilor proprii şi a nivelului de instruire a personalului de la locul de muncă, precum şi antrenarea comandantului intervenţiei, a şefilor gărzilor de intervenţie, a personalului din dispeceratul comun, în gestionarea situaţiilor create. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de