Teatrul Matei Vișniec anunță un viitor spectacol-eveniment pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater, „artist-fenomen al teatrului lumii”


Intră acum și în grupul de

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a anunțat, miercuri, intrarea în producție a unui spectacol eveniment în regia reputatului regizor Alexander Hausvater.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției teatrale sucevene, Alexandr Hausvater este născut la București, dar are rădăcini în Bucovina, fiind unul dintre cei mai spectaculoși regizori români, numit „artist-fenomen al teatrului lumii”.

„Despre spectacolele sale se spune că sunt adevărate întâlniri cu viața. A părăsit România în 1959 cînd a plecat în Israel. Acolo a debutat ca regizor, pentru ca drumul său să continue la Dublin și Montreal iar de acolo în Statele Unite ale Americii, Olanda și multe alte scene ale lumii.După decenii a revenit în România unde a montat zeci de spectacole uluitoare, controversate, impresionante și tulburătoare. I se pare fascinant că într-o lume în care teatrele dispar, la Suceava a luat naștere un teatru de stat”, se menționează în comunicat.

 

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava este casa lui Alexander Hausvater până în luna mai când va avea loc premiera spectacolului pe care îl montează. Invitat recent la emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, regizorul Alexander Hausvater a vorbit despre bucuria de a face un spectacol la Suceava și a avertizat: „N-am văzut în viața mea un spectacol bun care să nu fie apreciat de public”

În aceeasi emisiune, Alexander Hausvater a declarat: ”În cealalta parte, ai fenomenul Sucevei, în care se creează un teatru,(…) de ce mă duc acolo? Tatăl meu era din Suceava, Hausvater vin din Suceava, parte din Imperiul Austro-Ungar, toți vorbeau germana, iar în amintirile mele, mergeam vara într-un oraș al culturii.  Era o orchestră, „Ciprian Porumbescu”, de amatori, dar unchiul meu era prima vioară, am în timpane vioara aceea, îmi vibra cu Brahms-ul lui, înnebuneam!  dar erau oameni care citeau, care ascultau, erau cluburi de șah mi-aduc aminte, așa că teatrul e o necesitate, de aia îi încurajez. ”

Teatrul Matei Vișniec propune un joc privind identificarea spectacolului ce va fi pus în scenă de reputatul regizor, notând și că indiciul este Fernando Krapp(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de