Concert simfonic în Cetatea de Scaun a Sucevei în cadrul Festivalului Internațional al Artelor ”Ciprian Porumbescu”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, programul Festivalului Internațional al Artelor ”Ciprian Porumbescu” ce se va desfășura în perioada 2-4 iunie la Suceava și Stupca.

 

Flutur a spus că în cadrul Festivalului Intenațional al Artelor „Ciprian Porumbescu” se va desfășura a 37-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare „Lira de Aur” în perioada 3-4 iunie la Suceava, iar Trofeul concursului, de o mie de euro, va fi acordat de CJ Suceava în cadrul festivității de premiere ce se va desfășura la Teatrul Matei Vișniec.

El a mai spus că în data de 2 iunie se va organiza spectacolul aniversar George Sârbu în Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Organizăm un spectacol aniversar pentru maestrul George Sârbu care anul acesta împlinește 80 de ani. El este legat mult de activitatea folclorică, de activitatea culturală a județului Suceava și noi vom organiza un spectacol în onoarea sa”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai anunțat că în după amiaza de 3 iunie, va fi organizat un spectacol simfonic ”Ciprian Porumbescu și contemporanii” susținut de Filarmonica din Bacău.

În cadrul aceluiași festival, duminică, 4 iunie, va fi organizat spectacolul ”Cânta la Stupca o vioară” care se va desfășura la Stupca unde vor evolua formații autentice din județul Suceava. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de