Muzeul Bucovinei organizează expoziția de fotografie „Oameni și locuri din Bucovina” la Muzeul „Casa Colecțiilor” din Galați


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei, Serviciul Etnografie, organizează în colaborare cu Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați expoziția de fotografie „Oameni și locuri din Bucovina”.

”Expoziția readuce imaginea satului bucovinean prin chipuri de oameni, ocupații și meșteșuguri tradiționale, arhitectura caselor și peisajul anilor ’70.

Clișeele document realizate în cadrul campaniilor de cercetare în teren se află în arhiva etnografică a muzeului și au ajutat la organizarea muzeelor etnografice ale județului Suceava.

Cele 53 de imagini alb negru sunt și o invitație la redescoperirea Bucovinei de azi, unde peisajul cultural încă mai păstrează parte din cultura și civilizația tradițională”, a explicat Violeta Enea, șeful Serviciului Etnografie din cadrul Muzeului Bucovinei.

Ea a precizat că vernisajul expoziției va avea loc joi, 27 aprilie, la ora 12 și  va fi deschisă în perioada 27 aprilie – 26 mai, la Muzeul „Casa Colecțiilor” din Galați. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de