Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a fost ales vicepreședinte național al ALDE


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, lider al organizației județene ALDE Suceava, a fost ales, sâmbătă, vicepreședinte național al ALDE în cadrul Congresului Alianței Liberalilor și Democraților desfășurat vineri și sâmbătă la București.

Delegația de la Suceava, una de altfel destul de numeroasă, a fost condusă de senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niță.

În cadrul Congresului, Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales, sâmbătă, președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat de majoritatea celor 1094 delegați prezenți la congresul partidului, obținând 1065 voturi pentru.

Congresul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), reunit în zilele de 21 și 22 aprilie, la Palatul Parlamentului, a decis noua structură de conducere a partidului. În urma votului exercitat de participanții la congres s-au stabilit numele persoanelor care vor ocupa funcțiile de vicepreședinți ai partidului și de membri în Biroul Politic Executiv.

Asftfel, noua structură de conducere a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) cuprinde 16 vicepreședinți între care Alexandru Băișanu și un Birou Politic Executiv cu 17 membri și 12 membri supleanți.

Noii vicepreședinți ai partidului sunt, în ordinea numărului de voturi întrunite din partea delegaților sunt: Grațiela Gavrilescu (796 voturi), Terodor Meleșcanu (782 voturi), Andrei Gerea (767 voturi), Varujan Vosganian (742 voturi), Constantin Avram (711 voturi), Steluța Cătăniciu (687 voturi), Toma Petcu (677 voturi), Ovidiu Silaghi (658 voturi), Alexandru Băișanu (625 voturi), Ioan Țintean (611 voturi), Mihai Niță (584 voturi), Marian Cucșa (573 voturi), Mircea Moloț (569 voturi), Ion Cupă (560 voturi), Nicolae Nasta (533 voturi) și Dumitru Lovin (506 voturi).

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat după alegeri că cei care au o bună notorietate în partid și în afara partidului au avut un avantaj net în această competiție și au ocupat de departe primele locuri.

La Congres a fost prezent și Emil Constantinescu, fostul președinte al României care a declarat că există nevoia de lideri adevăraţi.

„La o conjuncţie a vieţii mele şi a istoriei i-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Acești oameni aveau o viziune asupra lumii. Avem astfel de lideri în România? Puţini, iar unul e aici în sală, Călin Popescu-Tăriceanu”, a spus Emil Constantinescu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor,a cerut ALDE să-și păstreze stilul curajos și direct de a face politică. „Această strategie care, de foarte multe ori, nu dă roade imediat, nu aduce creșterea popularității partidului, dar este extrem de importantă pentru a păstra, pentru a întări valorile fundamentale ale statului de drept. România, societatea românească au nevoie de valorile și viziunile pe care ALDE le reprezintă”, a spus Kelemen Hunor.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de