”Noaptea Muzeelor 2017”, la Suceava și Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei Suceava va marca sâmbătă, 20 mai a.c., manifestarea ”Noaptea Muzeelor” printr-o serie de evenimente culturale ce vor fi organizate la Muzeul de Istorie, Muzeu Satului Bucovinean, Hanul Domnesc, Muzeul de Științele Naturii și Cetatea de Scaun a Sucevei.

Astfel, la ora 18.00, la Muzeul de Istorie  va avea loc un Spectacol instrumental și de poezie susținut de elevii Colegiului Național de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

Tot la ora 18.00, Muzeul Satului Bucovinean își va întâmpina vizitatorii cu un spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu”, iar la Hanul Domnesc este programat un recital Cătălin Condurache, Sandy Deac.

La ora 19.30, la Muzeul de Științele Naturii, va avea loc un recital de nai susținut de Asociația culturală ”Friderich  Schwartz”, iar la ora 21.30, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va fi organizat un spectacol pirotehnic ”Ciuleandra” susținut de Ordinul Solomonarilor Suceava.

Totodată, de ”Noaptea Muzeelor” sucevenii vor putea vizita și muzeele din Fălticeni, prin intermediul unui parteneriat încheiat între Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” și Muzeul Bucovinei.

”Pe 20 mai, la ora 18.00 și la ora 21.00, un autocar va pleca din Suceava (din fața Muzeului de Istorie) spre Fălticeni, unde doritorii vor putea vizita Muzeul de Artă Ion Irimescu, Muzeul Apelor Academician Mihai Băcescu și Galeria Oamenilor de Seamă.

În cadrul acestui parteneriat, mai mulți fălticeneni vor putea să viziteze Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun. Plecările din Fălticeni vor avea loc la 17.30 și 21.30 (din fața Muzeului de Artă Ion Irimescu)”, anunță reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Intrarea la toate obiectivele este gratuită începând cu ora 18 până la ora 24, cu excepția Muzeul Satului Bucovinean care se va închide la ora 20. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de