Lansare de carte a universitarului Gheorghe Moldoveanu, vineri, la Biblioteca USV

 

În Sala de lectură a Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (corpul E), va avea loc vineri, 26 mai 2017, ora 12:00, lansarea cărții ”Domoleni. Tărășenii, semnată de universitarul sucevean Gheorghe C. Moldoveanu și publicată la Editura PIM, Iași, 2017.

Volumul va fi prezentat de Prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu și Conf. univ. dr. Daniela Petroșel.

Prof. univ. dr. Gheorghe C. Moldoveanu, fost cadru didactic la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, este autorul a numeroase studii, între care: ”Istoria limbii române : Latina”, vol. 1, 2001; ”Principii de scriere românească”, 2006; ”Aron Pumnul – contribuții la dezvoltarea limbii și culturii românești din Bucovina”, 2007; ”Din școală…”, 2011; ”Dicționarul limbajului poetic al lui Octavian Goga”, 2013, care a primit Premiul Academiei Române în anul 2015; ”Izvorul Tămăduirii”, 2014; ”Evoluția limbii române de la origini până în secolul al XV-lea”, 2015.

De asemenea, a publicat multe articole de specialitate în revista Analele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seria Filologie și în alte periodice științifice. Numele profesorului  este legat și de organizarea edițiilor Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului „Eugeniu Coșeriu” la Suceava, Cernăuți și Chișinău.

”Invităm pe toți pasionații de lectură și dialog cultural la întâlnirea cu scriitorul și Profesorul Gheorghe C. Moldoveanu, dar și cu personajele volumului său Tărășenii din Domoleni”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă. (Irina Lițu)