”Târgul Economiei Sociale Bucovina”, la prima ediție, în perioada 26-28 mai, la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

La Shopping City Suceava se va desfășura în perioada 26-28 mai a.c., prima ediție a ”Târgului Economiei Sociale Bucovina”.

Evenimentul este organizat de Asociația Biosilva în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Filiala Județeană Botoșani a Asociației Comunelor din România și Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit președintelui Asociației Biosilva, Florin Grădinariu, la târg vor participa 20 de structuri de economie socială (SES-uri) înființate în ultimii ani în Regiunea de Nord-Est a României care își vor expune gama de produse și servicii în cadrul unor standuri de prezentare.

Grădinariu a precizat că sâmbătă, 27 mai 2017, la ora 14.00, va avea loc un workshop în cadrul căruia se va discuta înființarea unei structuri asociative la nivelul Regiunii de Nord-Est în scopul promovării produselor și serviciilor furnizate de structurile de economie socială.

Totodată, el a mai anunțat că va fi organizată o tombolă pentru participanții la târg cu premii oferite de atelierul Mobilier Meșteșugit, înființat ca structură de economie socială de către Asociația Biosilva.

”Economia socială reprezintă o soluție eficientă pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale în special din regiuni slab dezvoltate sau defavorizate și contribuie în mod direct la creșterea nivelului de trai prin activitățile economice desfășurate în cadrul structurilor de economie socială și la incluziunea socială a persoanelor din grupurile vulnerabile prin educare, formare profesională și incluziunea pe piața muncii”, a arătat  președintele Asociației Biosilva. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de