Casa de Cultură a Studenților Suceava organizează prima ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Juventus”


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava organizează, în acest an, prima ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Juventus” ce se adresează tinerilor cu vârste între 14 și 30 de ani. Concursul se desfășoară pe două secțiuni, Interpretare și Creație, înscrierile având loc până la data de 14 iunie 2017.

Potrivit organizatorilor, festivalul de muzică folk „Juventus” îşi propune aducerea în actualitate a acestui gen muzical, depistarea şi încurajarea talentelor interpretativ-creative şi îmbogăţirea cu noi valori a repertoriului naţional de muzică folk, încurajând creaţia de muzică folk autohtonă şi intensificând promovarea modalităţilor moderne de expresie artistică.

Conform regulamentului concursului, numărul înscrierilor este limitat la 12 soliști și 6 grupuri, faza zonală urmând să aibă loc în data de 16 iunie, de la ora 16.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Invitați speciali ai festivalului sunt Raul Cârstea & Adi Manolovici, care vor susține un recital folk începând cu ora 19.00.

Organizatorii au arătat că pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă din concurs se vor acorda „Trofeul Festivalului”, premii și mențiuni constând în diplome și obiecte.

„În scopul diferenţierii cu obiectivitate a talentelor, un juriu, alcătuit din muzicieni consacraţi şi oameni de specialitate, va lua în considerare în primul rând interpretarea pieselor admise în concurs, punând accentul pe noutatea stilistică a exprimării şi pe latura de originalitate creativă, atât muzicală, cât şi poetică, aspect ce va putea fi reţinut ca un avantaj suplimentar, deciziile juriului fiind definitive şi incontestabile.

Neprezentarea în spectacolul de Gală a câştigătorilor atrage după sine anularea premiului şi acordarea lui următorului clasat.

Toţi concurenţii înscrişi în concurs care nu au obţinut premii vor primi diplome de participare”, se precizează în regulamentul concursului.

Pentru a putea participa la Festivalul Concurs de Muzică Folk „Juventus”, tinerii trebuie să se înscrie până la data de 14 iunie.

„Casa de Cultură a Studenților Suceava, în calitate de organizator, are dreptul exclusiv de a fotografia, înregistra audio-video în scopul difuzării şi/sau distribuirii fixărilor audio-vizuale aferente prestaţiilor concurenţilor, pentru promovarea ediţiilor viitoare ale festivalului”, au mai arătat organizatorii Festivalului – Concurs.

Mai multe informații despre acest concurs pot fi obținute accesând site-ul www.ccs-sv.ro, pagina oficială de Facebook a Casei de Cultură a Studenților Suceava, http://www.facebook.com/ccs.usv sau telefonic, la următoarele numere de telefon: 0745 848 225 (Ianoș Valentin) sau 0752 092 606 (Doroftei Ilie).

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de