La Suceava are loc a XIV-a ediție a Cupei Interetnice ”Bucovina”


Intră acum și în grupul de

În perioada 26-28 mai 2017, în municipiul Suceava are loc a XVI-a ediție a Cupei Interetnice ”Bucovina”. Gândită inițial ca o activitate a minorităților etnice de la nivelul județului Suceava, aceasta s-a extins de-a lungul anilor și către minorități etnice din țară sau invitați din străinătate.

Anul acesta participanții vor face parte din rândul minorităților etnice din Bucovina (ucraineni – Bălcăuți , poloni – Soloneț, romi – Gulea, ruși-lipoveni – Fălticeni, italieni – Suceava), dar și invitați de acum tradiționali din Cernăuți Ucraina (membrii ai administrației Regionale Cernăuți) și Republica Moldova (elevi și studenți, Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia).

Programul manifestărilor sportive a început vineri seara la ora 18.00, în sala LPS Suceava, unde a avut loc un meci de fotbal între membrii ai Administrației județului Suceava și cei ai Regiunii Cernăuți, Ucraina.

”Sâmbătă la ora 10.00 la terenurile LPS Suceava se va da startul competițiilor pentru minoritățile etnice.

După deschiderea festivă băieții se vor întrece într-un turneu de fotbal iar fetele se vor confrunta în sala de jocuri a Liceului cu Program Sportiv Suceava la kin-ball, badminton, tir cu arcul, tir sportiv și activități de fitness-aerobic.

Activitățile sportive se vor încheia după amiază cât le vor lua locul cele culturale.

Începând cu ora 17.00 echipele participante vor schimba echipamentul sportiv cu costumele tradiționale și își vor etala măiestria pentru a prezenta spectatorilor moștenirea culturală.

Astfel, vor fi aduse în scenă costume, dansuri, cântece și poezii ale minorităților etnice invitate. Programul artistic se va desfășura în Sala Club a LPS Suceava”, arată organizatorii evenimentului.

Toate aceste manifestări sunt posibile datorită sprijinului oferit de Federația Română Sportul pentru Toți. Organizatorul local al manifestărilor este Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava cu ajutorul partenerilor: Fundația ANA, Asociația Juventus, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava.

Evenimentul stă sub egida MOVE Week 2017 patronat de ISCA Danemarca.

 


Intră acum și în grupul de