Lucian Gheorghiu(CCI): Firme sucevene funcționează în țări ale UE sau în Ucraina. E un prim pas în cucerirea de noi piețe


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că dezvoltarea mediului de afaceri sucevean trebuie făcută prin căutarea de noi piețe, atât în țară cât și în străinătate, menționând că firme sucevene funcționează în Ucraina sau în țări ale UE.

În ceea ce privește întărirea mediului de afaceri local, Gheorghiu susține că trebuie ca lucrurile să fie privite din altă perspectivă decât cea locală.

„Mediul de afaceri local trebuie să privească în țară, dar și în afara țării. În Ucraina funcționează cel puțin două companii din Suceava, în domeniul încălțămintei și înghețatei, care sunt foarte prezente în acea țară. Betty Ice și Denis. Au piață de desfacere acolo”, a spus președintele executiv al CCI Suceava.

El a mai declarat că sunt companii de construcții din Suceava care funcționează în piața europeană și funcționează la un nivel foarte înalt, iar un alt producător de încălțăminte, Marelbo, este prezent pe piața din Marea Britanie, dar și în alte țări.

„E un prim pas. O piață deschisă pe care ești prezent poate determina pe tine ca agent economic să identifici acolo zone în care să te dezvolți”, a spus Gheorghiu care a menționat că există export de produse finite care aduc valoare adăugată.

El a subliniat că oamenii de afaceri suceveni trebuie să participe la târguri naționale și internaționale pentru a căuta noi piețe pe care pot pătrunde.

„E marea problemă pe care trebuie să o depășim. Nu trebuie să privim dezvoltarea mediului de afaceri local numai în Suceava. Aceste piețe trebuie căutate, deschise. Firmele din Suceava trebuie să fie mult mai prezente la târguri naționale sau internaționale, trebuie să-și caute piețe pentru că nimeni nu va veni la ei la sediu  să-i caute”, a spus Gheorghiu.

El a menționat că una dintre principalele probleme pe care o sesizează oamenii de afaceri români este cea a zonei concurențiale și nu neapărat cea externă, ci cea locală.(Alin Dima)

 

 


Intră acum și în grupul de