„Să cunoaștem Bucovina”, ateliere de istorie locală la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, organizează în perioada iulie – noiembrie Atelierul de Istorie locală  „Să cunoaștem Bucovina”, adresat copiilor cu vârste între 14 și 16 ani.

Potrivit managerului Bibliotecii Bucovinei ”I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuș, atelierul propune desfășurarea anumitor activități săptămânale de educație nonformală în scopul completării și dezvoltării cunoștințelor de istorie și geografie locală.

”Considerând important ca istoria locală să fie cercetată prin diverse mijloace, nu numai asimilată prin metoda învăţării tradiţionale, printre metodele efective care vor fi abordate se numără studierea și analizarea documentelor istorice locale, lectura unor materiale şi discutarea lor, precum și realizarea unor expoziții, vizitele tematice la Monumentele UNESCO din judetul Suceava, la Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun, Case memoriale, diverse tururi ale orașului.

Astfel, istoria și geografia locală devin teme de abordare practică, cu o semnificaţie mai mare în afara orelor de curs, pentru că întâlnirile se vor desfășura într-un cadru informal în care copiii vor interacţiona  cu dovezile trecutului alături de  profesionişti, iar procesul de învăţare se extinde dincolo de cadrul manualelor”, a explicat Cărăbuș.

El a arătat că pe parcursul atelierelor, copiii vor fi încurajați să-și dezvolte creativitatea prin organizarea concursurilor de scriere creativă, povestiri digitale și photovoice având tema principală „Bucovina mea”.

”Punctul final îl va reprezenta vernisajul expozițiilor, sesiunea de dezbatere și comunicare și premierea participanților, activităţi ce vor fi organizate de Ziua Bucovinei – pe 28 noiembrie 2017”, a mai precizat managerul Bibliotecii Bucovinei.

Înscrierile la atelierele de istorie locală se realizează la Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava în perioada 6 – 30 iunie, în limita locurilor disponibile.

Informații suplimentare la telefon: 0230-530798, interior 18, Serviciul Relații cu publicul, șef serviciu – Lăcrămioara Cocuz. (Irina Lițu)