Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei în colaborare cu Casa Româno-Chineză Suceava sub patronatul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București organizează vernisajul expozițiilor „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” şi „Beautiful China”, care va avea loc marți 6 iunie în incinta Muzeului Bucovinei începând cu ora 14:00.

Expozițiile temporare prezintă aspecte importante din cultura şi civilizaţia chineză și vor fi depuse în perioada 6-23 iunie 2017, precizează organizatorii.

Moneda ocupă rolul principal în  „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” . Istoricii o văd ca pe o oglindă a transformărilor de ordin politic, economic, social, cultural și artistic suferite de societatea chineză de-a lungul timpului.

Cele trei mari etape în evoluţia monedelor chinezeşti vor fi prezentate în ordine cronologică în cadrul expoziţiei, respectiv monede antice  de la apariţia acestora până în perioada dinastiei Qing;  monede chinezeşti de la sfârșitul dinastiei Qing în Republica China până  în timpurile moderne și monede chineze din perioada modernă.

Pe de altă parte, expoziţia de tablouri ”Beautiful China”, evidenţiază simbolurile binecunoscute ale Chinei: Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis,  Armata de teracotă, Ursul Panda, Ceaiul verde, Mătasea, Trenul de mare viteză, dar şi aspecte din viaţa cotidiană a chinezilor.


Intră acum și în grupul de