Cătălin Mîndru, Delu Lucaci, Cristina Florea și Clara Popadiuc, într-o nouă premieră a Teatrului „Matei Vișniec”- Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici


Intră acum și în grupul de

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” a anunțat, marți, începerea producției unui nou spectacol: Un playboy de peste deal, în regia Antonellei Cornici, având în distribuție pe Cătălin Mîndru și Cristina Florea, dar și pe Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Horia Butnaru, Alex Marin, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu.

Clara Popadiuc Sursa foto Crai Nou

Spectacolul este o adaptare după o piesă de John Synge, unul din cei mai reprezentativi dramaturgi ai literaturii irlandeze.

Potrivit instituției teatrale sucevene, opera lui John Synge ilustrează viața rurală grea a începutului de secol XX, iar piesa de teatru „Un playboy de peste deal” este considerată o capodoperă a Renașterii literare irlandeze.

Publicată și produsă în 1907, piesa de teatru este o comedie morbidă care a avut un succes răsunător atât în Europa cât și în America, se mai arată în comunicat.

 Teatrul Matei Vișniec notează că regizorul Antonella Cornici este în prezent asistent universitar asociat la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și doctorand în cadrul aceleiași universități și a participat la numeroase turnee în țară și străinătate.

 

Echipa de producție a spectacolului care se montează în această lună la Suceava, este următoarea:

Regia artistică/Adaptare text: Antonella Cornici

Scenografie/Costume, decor: Alina Dincă Pușcașu

Compozitor: Șerban Ursachi

Light-design/Video-design: Lucian Moga

Coregrafie: Victoria Bucun

Regia tehnică: Sebastian Rațiu

Distribuția: Cătălin Mîndru, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Cristina Florea, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Horia Butnaru, Alex Marin, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu.


Intră acum și în grupul de