Vernisajul expoziției internaţionale de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMÂNIA, vineri, la Muzeul de Științele Naturii

La Muzeul de Științele Naturii din Suceava va avea loc vineri, 30 iunie a.c., la ora 12, vernisajul expoziției internaţionale de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMÂNIA, eveniment organizat de Muzeul Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociaţia “Gândeşte” – gandeste.org.

Potrivit organizatorilor, la cea de a XI-a ediție a expoziției internaționale, care a avut drept temă ”Think Europe?!”,  s-au înscris în concurs 234 de caricaturiști cu 747 de caricaturi,  din 54 de tări.

”Chiar de la început, de la primele ediții,  această competiție a crescut atât în numarul de participanti cât și în calitatea lucrărilor trimise, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume. Pentru această ediție, FECO a apreciat evenimentul de la Suceava cu patru stele (din cinci)”, arată organizatorii într-un comunicat de presă.

Juriul expozitiei, format din caricaturiștii Mihai Pinzarul Pim, George Licurici și Ovidiu Ambrozie Borta BOA,  împreună cu reprezentanţii asociaţiei « Gândeşte », au  stabilit  caricaturile pentru  expozitia Internaţională de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMANIA, precum si lucrarile premiate din acest an.

Reamintim că premiile sunt: Premiul I – 500 € + diploma + medalia de aur, Premiul II – 300 € + diplomă,  Premiul III – 100 € + diploma, Mentiune  – diploma + medalii, Mentiune – diploma + medalii, Mentiune – diploma + medalii și vor fi făcute publice la deschiderea oficială a expoziției, unde pe lângă caricaturile premiate vor putea fi admirate caricaturile nominalizate de juriu, precum și lucrările selectate. (Irina Lițu)

 

loading...