Festivalul Internațional al Filmului Ecologist ar urma să se desfășoare în luna octombrie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că municipiul Suceava ar putea să fie gazda din acest an a Festivalului Internațional al Filmului Ecologist care urmează să se desfășoare în perioada 23-29 octombrie.

El a spus că municipiul Suceava are mai multe atuuri, respectiv a găzduit, anul trecut, Festivalul Mondial de Film de Amator (UNICA), faptul că Primăria are o sală modernă de cinema și cu aparatură corespunzătoare.

„Acest festival ecologist se pretează și cu strategia municipalității pentru că proiectele ecologice sunt foarte bine adăugate și cele cu energie verde și poluare zero”, a spus Lungu.

El a arătat că municipiul are mai multe proiecte cu energie verde, poluare zero, iluminat public cu LED, transport electric, sau încălzire pe biomasă.

Primarul și-a exprimat încrederea că și Consiliul Local va aproba această ințiativă.

„E o oportunitate să facem în continuare publicitate orașului Suceava, de a atrage turiști la Suceava”, a spus Lungu.

El a menționat că festivalul are un juriu internațional și un juriu format din copii din școlile din municipiu care vor da premii la filmele pe teme ecologiste realizate în țară și străinătate.

Ion Lungu a spus că dacă CL Suceava aprobă, speră ca și Inițiativa Ecologistă Europeană să desemneze Suceava drept gazda Festivalului Internațional al Filmului Ecologist, ediția 2017.


Intră acum și în grupul de