Mănăstirea Putna își sărbătorește duminică cel de-al doilea hram – Sfântul Voievod Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Mănăstirea Putna își serbează duminică, 2 iulie,  al doilea hram – pomenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ctitorul și ocrotitorul acestui sfânt lăcaș.

Potrivit site-ului oficial al mănăstirii, sărbătoarea va începe în ajun, la ora 18.00, cu slujba privegherii.

”Duminică, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, de la ora 9.30. La sfârșitul Sfintei Liturghii, militari din România și Republica Moldova vor defila și vor depunere coroane de flori la mormântul Slăvitului Voievod.

Credincioșii prezenți la al doilea hram al Mănăstirii Putna se vor putea închina duminică, între orele 7.00 și 20.00, la moaștele Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, ale Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, făcătorul de minuni, ale Sfântului Cuvios Daniil Sihastru și ale Cuviosului Arsenie”, se arată pe site-ul Mănăstirii Putna.

Tot duminică, la Mănăstirea Putna se va încheia și prima ediție a Festivalului Internațional Ștefanian.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, grupuri de pelerini vor parcurge pe jos, călare, pe biciclete sau motociclete traseul de la Suceava la Putna, și vor participa la slujba de pomenire a domnitorului Moldovei Ștefan cel Mare și Sfânt.

 


Intră acum și în grupul de