Festivalul Medieval de la Suceava, cel mai mare din țară, se internaționalizează. Vor veni și trupe din Italia, Ungaria, Ucraina sau Serbia anunță Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare și Sfânt” care se desfășoară în perioada 17-20 august la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea dimensiune internațională și că vor fi peste 500 de participanți din țară, dar și din Italia, Ungaria, Ucraina sau Serbia.

„Am reușit să-i dăm dimensiunea internațională acestui festival. Va fi cea mai consistentă ediție de până acum cu peste 500 de participanți. Acum se duc tratative cu reprezentanți din Ungaria, Serbia, Italia și Ucraina”, a spus Flutur.

El a anunțat că vor fi spectacole de reconstituire a vieții medievale, cum ar fi încoronarea domnului Moldovei, învestirea Sfatului Domnesc, întoarcerea glorioasă din luptă a lui Ștefan cel Mare, dar și alte episoade ce se vor derula în Cetatea de Scaun, alături de jocuri cu foc, lasere, teatru de copii, lupte, teatru medieval.

„Dăm o importanță foarte mare acestui eveniment care va fi cel mai mare festival din țară și vrem să îl internaționalizăm așa cum promiteam încă de anul trecut”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a estimat că vor fi minim 15-16.000 de spectatori la acest festival.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de