Maia Morgenstern va juca pe scena Casei de Cultură din Suceava, în spectacolul „Maitreyi”


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură din Suceava va găzdui marți, 10 octombrie a.c., de la ora 19.00, spectacolul „Maitreyi”, de Mircea Eliade, cu intervenţii din „Dragostea nu moare”, de Maitreyi Devi.

Din distribuția spectacolului fac parte: Maia Morgenstern – Maitreyi la 60 de ani, Raluca Aprodu/Cabiria Morgenstern – Maitreyi la 16 ani, Vlad Zamfirescu – Mircea Eliade, Doru Ana – Narendra Sen, tatăl lui Maitreyi, Teodora Calagiu – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, Miral Solcanu – Chabu, sora lui Maitreyi în vârstă de 8 ani, Carla Maria Teaha – Lilu, verișoara lui Maitreyi, Mihai Nițu/Tudor Aaron Istodor – Mantu, verișorul lui Maitreyi, Radu Micu/Dan Rădulescu – Harold, prietenul lui Eliade, Mădălina Dorobanțu – servitoarea.

De asemenea, echipa de producție a spectacolului este formată din: Carmen Pesantez – coregrafie, Adina Mastalier – scenografie, Chris Simion-Mercurian – regia artistică.

„Prima întâlnire cu Maitreyi: o ai în programa de bacalaureat ca ,,lectură obligatorie”. A doua întalnire: o recitești după 30 de ani și realizezi că este mai mult decât frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determină să-ți lași sufletul să respire. El a scris „Maitreyi” după ce a fost dat afară din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris „Dragostea nu moare” ca răspuns, revoltată de apariția romanului lui și de toate fanteziile de amor pe care le mărturisește și care o au ca personaj central. Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul său a trăit la o intensitate paroxistică, dincolo de reguli, prejudecăți, religie, cultură.

Spectacolul are la bază o dramatizare dublă, realizată după romanul ,,Maitreyi” de Mircea Eliade, cu intervenții din „Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi. Este prima dată când aceste două puncte de vedere se întâlnesc pe o scenă de teatru. Transpunerea scenică a acestei capodopere literare este un pariu curajos şi de-abia aşteptăm să vedem cine iese câştigător: teatrul sau literatura?”, au transmis organizatorii spectacolului.

Prețul unui bilet este de 100 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari 80 lei.

Biletele  pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230/523718.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de