Artiști din cinci țări participă la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Friedrich Schwartz” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

La Suceava se va desfășura în perioada 15-17 septembrie a.c., cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Friedrich Schwartz”, care va reuni artiști din România, Ucraina, Republica Moldova, Serbia și Turcia.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală ”Friedrich Schwartz”, Primăria și Consiliul Local Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Casa de Cultură a Studenților Suceava și Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Manifestarea va debuta, vineri, la ora 15.00, cu Parada Portului Popular, pe traseul  Universitatea ”Ștefan cel Mare” – Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Festivalul-concurs și recitalurile vor avea loc de la ora 17.00, Esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Cea de-a doua zi a evenimentului este dedicată recitalurilor susținute de artiștii premiați, începând cu orele 18.00, tot pe esplanada din centrul Sucevei, invitat de onoare fiind Ansamblul Profesionist ”Doina Oltului” din Slatina.

În ultima zi a festivalului, de la orele 18.00, complexul comercial Iulius Mall Suceava va găzdui ”Ciobănașul Remember”, o reîntâlnire a membrilor unei legende artistice din Suceava, Ansamblul Folcloric ”Ciobănașul” și alte recitaluri. (I.L.)

 


Intră acum și în grupul de