Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival. Programul proiecțiilor de la Suceava


Intră acum și în grupul de

La Vatra Dornei se va desfășura în perioada 22-24 septembrie a.c., cea de a III-a ediție a festivalului Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Eric Voegelin și va continua în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, în municipiul Suceava.

Sâmbătă, 30 septembrie, vor avea loc proiecții de film, conferințe și un concert în Casa Prieteniei. Duminică, 1 octombrie, vor avea loc proiecții de film și prelegeri în cadrul incintei Teatrului “Matei Vișniec”.

Festivalul este organizat în parteneriat cu insitituțiile locale, Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean și cu Ambasada Austriei.

Astfel, sâmbătă, 30 septembrie, va sosi la Suceava Excelența Sa Ambasadorul Austriei unde va fi primit la Consiliul Județean de reprezentanții instituțiilor locale. Acesta va efectua apoi o vizită oficială la Forumul Democrat German, urmând ca în cursul zilei să participe la activitățile culturale din cadrul festivalului Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival.

La eveniment sunt invitați toți reprezentanții minorităților naționale din Bucovina. Organizatorii și-au propus să realizeze un dialog despre moștenirea culturală a Bucovinei între comunitățile de religie, limbă și etnie diferită. Acest dialog poate fi numit în linii mari “Dialogurile Bucovinene”.

În intervalul 3-5 octombrie, festivalulul Zilele Filmului Istoric în Bucovina va continua la Cernăuți, în Bucovina de Nord, aflată în Ucraina. Proiecțiile de film, prelegerile și concertele se vor desfășura în incinta “Paul Celan” Zentrum.

Participarea la toate activitățile este gratuită și se va desfășura în limba engleză pentru ca evenimentele să fie  accesibile invitaților din alte state (Polonia, Germania, Austria, Ungaria), dar și pentru a fi  accesibilă atât populalției a cărei limbă maternă este limba română cât și  populației a cărei limbă maternă este ucrainena.

Festivalul  este un eveniment internațional, fiind cel de al doilea festival de film istoric din Europa și singurul festival de film istoric desfășurat în două țări, România și Ucraina.

”Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival se adresează elevilor, studenților și persoanelor care formează un public tânăr, unde bunul simț, buna dispoziție, umorul, vitalitatea și ironia fină nu lipsesc niciodată. Principiile și valorile pe care se bazează organizatorii sunt toleranța și respectul reciproc față de fiecare comunitate culturală, etnică, națională și resortisanții acesteia indiferent de sex, culoare, religie, limbă sau apartenență politică”, arată președintele Asociației Culturale Eric Voegelin,  drd. Nicolae Emilian Dranca.

Asociația Culturală Eric Voegelin este o organizație nonprofit, neguvernamentală, apolitică, înființată legal în anul 2014 și înregistrată la Judecătoria Municipiului Vatra Dornei.

Președintele asociației, drd. Nicolae Emilian Dranca, este stabilit în Germania din 2017.

Prezentatorul festivalului internațional Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival 2017 este Andrei Bărbat, absolvent al  University of Hertfordshire – School of Humanities, UK (2014-2017), director și producător al filmului “Am doar 18 ani” (2014) și “Pentru România” (2016), Marea Britanie.

Vă prezentăm programul proiecțiilor care vor avea loc la Suceava:

30 Septembrie–1 Octombrie
Sâmbătă, 30 Septembrie

15.00, Deschiderea oficială

Casa prieteniei

,,Dialogurile Bucovinene’’ în prezența autorităților locale și a Excelenței Sale Ambsadorul Austriei în România. Pannel de discuții : Uniunea Europeană la 60 de ani de la semnarea Tratatelor fondatoare de la Roma

Eveniment realizat în colaborare cu Ambasada Austriei

18.oo, Film: Vor die Morgenrote

20.oo, Concert: Cobario.

21.oo, Film: Die Getraumten

22.oo, Film: Welcome to Wien I

Duminică, 1 Octombrie

Teatru Matei Vișniec – Cinema Modern:

14.3o, Film: Welcome to Wien, III

16.3o, Prelegere: ALIN MUREȘAN, Director al Consiliului Științific IICCMER, București

17.3o, Film: Donald Trump,

18.oo, Film: Welcome to Wien II

20.3o, Film: Welcome to Wien III

 


Intră acum și în grupul de