La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc workshop-ul „Studii de teren în potamologia ortotidală”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc sâmbătă, 30 septembrie a.c., workshop-ul „Studii de teren în potamologia ortotidală”.

Potrivit reprezentanților USV, în cadrul workshop-ului „Studii de teren în potamologia ortotidală” vor fi prezentate rezultate ale cercetarilor efectuate în cadrul proiectului de cercetare PN-II-RU-TE-2014-4-2900.

„Proiectul a fost finanțat de UEFISCDI pentru a identifica, prin studii de teren efectuate pe teritoriul României, areale în care râurile prezintă oscilații ortomareice ale parametrilor apei. Studii de teren și măsurători din cadrul acestui proiect au fost realizate în situri având substrat calcaros/dolomitic și ape de suprafață termale, de amestec și reci în areale suprapuse pe localitățile Băile Felix, Moneasa, Geoagiu-Băi, Băile Herculane, Hârșova și împrejurimile acestora. Concluziile analizelor efectuate în perioada 2015-2017 vor fi expuse în acest workshop pentru informarea comunității științifice și pentru popularizarea potamologiei ortotidale către publicul larg”, au informat organizatorii.

Workshop-ul „Studii de teren în potamologia ortotidală” va avea loc, începând cu ora 9:00, în Amfiteatrul E129 al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de