„Noaptea Cercetătorilor”, sărbătoarea europeană a științei, va fi marcată vineri, la USV


Intră acum și în grupul de

Pentru al șaselea an consecutiv, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

 

Sărbătoarea europeană a științei va fi marcată vineri, 29 septembrie, de la ora 16.00, pe esplanada din fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit organizatorilor, în acest an vor exista trei zone, respectiv Hands On, Agora și SCI FUN, unde cei interesați vor avea ocazia să ia parte la experimente, să afle ultimele tendințe în cercetare, să participe la workshopuri și concursuri sau să vizioneze filme științifice 2D și 3D.

Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, organizate la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment din seria Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicată promovării științei. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie și se desfășoară în aceeași zi în toate țările membre și afiliate.

Programul manifestării este următorul:

 


Intră acum și în grupul de