Clubul Rotary Suceava organizează, sâmbătă, „Promenada Inimilor”


Intră acum și în grupul de

Clubul Rotary Suceava Bucovina organizează sâmbătă, 30 septembrie a.c., de la ora 11:00, „Promenada Inimilor”, un eveniment ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Traseul va fi de aproximativ doi kilometri, iar plecarea va fi de pe esplanada Casei de Cultură Suceava.


„Scopul acestui proiect este prevenția cardiovasculară, sens în care se stabilesc trasee pe care oamenii sunt încurajați să le parcurgă cât mai des cu putință. În cadrul evenimentului organizat de clubul nostru, plecarea va fi de pe esplanada Casei de Cultura, iar traseul va fi de aproximativ 2 km. Clubul Rotary Suceava Bucovina încurajează mișcarea cu mic, cu mare! Mersul pe jos este potrivit pentru toate vârstele și benefic timpului petrecut cu cei dragi!”, au arătat organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Potrivit organizatorilor, programul Rotary Inima Mea – „Promenada Inimilor”, dedicat Zilei Mondiale a Inimii, a fost inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat cu succes în peste 10 țări europene.

„Este un concept simplu și inovator, promovat de Fundația Română a Inimii, Forumul Național de Prevenție, Societatea Română de Cardiologie și Clubul Rotary, cu scopul de a încuraja publicul să meargă pe jos pentru a-și menține sanatatea”, au mai arătat reprezentanții Clubului Rotary Suceava Bucovina.


Intră acum și în grupul de