Expoziția foto-documentară itinerantă „Bucovina în Marele Război”, la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei prezintă, timp de o lună, începând din data de 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Educației, la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei, expoziția foto-documentară itinerantă „Bucovina în Marele Război”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu.

 

„La sfârșitul anului 2014, cu prilejul împlinirii unui secol de la declanșarea Primei Conflagrații Mondiale, Muzeul Bucovinei a vernisat expoziția temporară <<Bucovina în Marele Război>>. Ea se încadrează în cadrul inițiativei la nivel european pentru comemorarea acestui eveniment, care a aruncat întreaga omenire într-un conflict extrem de sângeros, soldat cu milioane de victime. Documente, fotografii, hărți, imagini ale unor piese de patrimoniu, provenind din colecțiile Muzeului de Istorie, sau de la diverși colecționari particulari, își propun să creeze o imagine cât mai veridică a ceea ce a însemnat Marele Război pentru Bucovina și locuitorii săi”, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Bucovinei.

Sursa citată mai arată că expoziția realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu a fost itinerată până acum prin mai multe școli și licee, cu precădere din mediul rural.

„Cunoașterea evenimentelor din acei ani, de către elevi și toți iubitorii de istorie, contribuie la o mai bună înțelegere a contextului în care s-a ajuns la Marea Unire din 1918. Timp de o lună, începând cu data de 5 octombrie, Ziua Educației, expoziția va fi găzduită, cu acceptul şi sprijinul directorului instituției școlare, prof. Daniela Domșa la Școala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei”, se precizează în comunicat.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, acesta este ultimul an în care expoziția este oferită partenerilor.

 


Intră acum și în grupul de