FOTO Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” a fost deschis vineri, în parcarea Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de-a IX-a ediție a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” a fost deschisă, vineri, 27 octombrie, în parcarea Iulius Mall Suceava. Sucevenii care vor să îşi facă provizii, să deguste bunătăţi tradiţionale sau să cumpere produse proaspete direct de la producători sunt așteptați până duminică la acest târg, la care participă și Asociația Produs de Cluj.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat prezența în Bucovina a Asociației Produs de Cluj, cu standuri cu produse tradiționale din Ardeal, prezența acestei asociații întărind parteneriatul dintre cele două județe.

„Ca noutate, pentru că anul trecut deschideam <<Produs în Bucovina>> cu cei de la Cernăuți, de data aceasta vreau să salut în mod special prezența aici, în Bucovina, a Ardealului, a Clujului. Acum două săptămâni ne-au invitat ei la Cluj, a fost o acțiune extraordinară a Bucovinei în Cluj, pentru că de acolo ne vin foarte mulți turiști, și am socotit că e bine să avem acest parteneriat”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a precizat că în următoarea perioadă își dorește ca Bucovina să participe și la manifestări similiare celei de la Cluj, în Sibiu, Timișoara și Oradea.

„Sper, în perioada următoare, să ne îndreptăm și către Sibiu, Timișoara, Oradea pentru că bate la ușă Centenarul, Marea Unire. Acest Centenar trebuie să ne găsească uniți”, a spus Flutur.

El a menționat că Bucovina trebuie să participe, la Sibiu, la Târgul de Gastronomie, pentru că Suceava are cu ce se mândri din acest punct de vedere.

Președintele CJ a mai arătat că în urmă cu nouă ani a inițiat „Produs în Bucovina”, iar după aceea modelul a fost preluat și de alte județe și speră ca aceste proiecte să devină de nivel național.

 

„Sper să avem cândva <<Produs de România>> sau <<Produs Românesc>> pentru că ar trebui să ținem mai mult la produsele noastre”, a menționat Gheorghe Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur a ținut să precizeze celor prezenți la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” că Suceava a devenit a treia destinație turistică, după numărul de locuri de cazare, după Brașov și Constanța și că speră ca în acest an numărul de turiști să ajungă la 400.000.

La final, președinele CJ i-a îndemnat pe suceveni să viziteze Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” și a mulțumit celor ce s-au implicat în organizarea acestui eveniment.

Pentru ediția din acest an a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” expozanții s-au pregătit cu preparate din carne, lactate, panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe, miere de albine şi produse apicole, legume şi murături.

Iubitorii bucătăriei românești vor putea gusta preparate la grătar sau la ceaun, însă vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor din Bucovina.

În plus, vizitatorii vor fi încântați cu un bogat program artistic, susținut de interpreți și formații folclorice, printre care Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Iar de la Cluj vor fi prezenți: Marius Ciprian Pop, Ana Ilca Mureșan și Grupul „Tradiții” al Zegrenilor din Ceaba.

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, Asociația Produs de Cluj, Asociația Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Județean Cluj, în colaborare cu Primăria Suceava și Iulius Mall.

 

 


Intră acum și în grupul de