28 Noiembrie- Ziua Bucovinei- programul manifestărilor


Intră acum și în grupul de

Ziua Bucovinei este marcată, marți, de autoritățile județene sucevene prin mai multe manifestări care fac parte din Programul Centenar- 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara.

Programul manifestărilor publice începe la ora 9:30 cu depunere jerbe de flori la Monumentul Unirii de la intrarea în municipiul Suceava și va continua, la Consiliul Local Suceava, în deschiderea ședinței de la ora 10:00 cu o evocare a momentului Unirii.

La ora 11:00 va fi inaugurată sala „Bucovina” din Palatul Administrativ după modernizare, urmând ca la ora 11:30, un reprezentant al Administrației Prezidențiale să înmâneze distincția  Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer maicii starețe, Irina Pântescu, de la Mănăstirea Voroneț.

La ora 12:00 va începe ședința solemnă dedicată Unirii Bucovinei cu Țara la Consiliul Județean Suceava unde va fi evocat acest moment și vor fi transmise mesaje ale autorităților din Alba Iulia, Chișinău și Cernăuți, iar cercetătorul Mihai Ceaușu va primi titlul de cetățean de onoare al județului.

La ora 14:00 la Biblioteca Bucovinei va fi organizată o sesiune științifică dedicată Zilei Bucovinei, iar la ora 14:30 va fi prezentat programul Diaspora Start-Up

Începând cu ora 16:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” va fi lansat volumul „Iancu Flondor- Bucovina și România Mare”, iar apoi Grigore Leșe va susține un concert extraordinar.

Seara, începând cu ora 18:00, pe esplanada din centrul municipiului va fi inaugurat iluminatul special de Sărbătorile de Iarnă, un scurt concert de colinde și prezentarea unui documentar privind Unirea Bucovinei cu Țara, urmate, de la ora 18:30 de un concert Holograf.


Intră acum și în grupul de