Tinerii suceveni, invitați să participe la o consultare într-un format inovativ, la Muzeul de Istorie


Intră acum și în grupul de

Tinerii din Suceava sunt invitați la o consultare într-un format inovativ denumit Com’ON Café, din cadrul proiectului Com’ON România, unde pot să-și facă vocea auzită.

Președintele Fundației Județene pentru Tineret Suceava, Vlad-Alexandru Grosar, a informat, într-un comunicat de presă, că luni, 11 decembrie a.c., de la ora 14:00, la Muzeul de Istorie Suceava, va avea loc consultarea adresată tinerilor din Suceava. El a precizat că scopul evenimentului este ca tinerii între 14 și 29 de ani să aibă oportunitatea de a formula idei despre orașul lor, să comunice lipsurile, ce le deranjează, ce ar schimba; și să-și discute aceste idei cu alți tineri, să dezbată aceste subiecte.

„Com’ON Café este construit pe metoda World Café. Participanții vor discuta în grupuri mici, timp de 30 de minute, pe baza a 3 teme: „Dacă aș fi primar…”, „Îmi lipsește din Suceava…” și „Ultima chestie care m-a scos din sărite…”. După primul bloc, urmează o nouă sesiune de discuții de 30 de minute, participanții schimbând locuri în grupuri. În timpul evenimentului, voluntari numiți harvesteri vor aduna idei și le vor proiecta, astfel participanții vor putea vedea, în timp real, ce se discută în alte grupuri. La sfârșit oricine va avea ocazia să se urce pe un podium imaginar și să-și împărtășească gândurile public”, a spus Vlad-Alexandru Grosar.

El a arătat că ideile, propunerile vor fi centralizate și publicate, respectiv transmise factorilor de decizie.

De asemenea, președintele Fundației Județene pentru Tineret Suceava a mai spus că evenimentul face parte dintr-un șir de consultări în mai multe orașe românești și se desfășoară în cadrul proiectului Com’On România, susținut de programul Erasmus+ prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Com’ON Café@Suceava este organizat de Grupul Pont și Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, în parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Ștefan cel Mare – ASUS, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Muzeul Bucovinei, iar formularul de înscriere poate fi accesat pe adresa https://goo.gl/imHurc

 

 


Intră acum și în grupul de