Incendiu la un bar dintr-o comună din Botoșani, stins de pompierii din Siret


Intră acum și în grupul de

Un incendiu ce a cuprins un bar-restaurant din comuna Mihăileni, județul Botoșani, a fost stins cu ajutorul pompierilor militari din Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit cu două autospeciale, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mihăileni, cu mijloace de primă intervenție, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la un bar-restaurant din comuna Mihăileni, județul Botoșani.

Găleată a spus că incendiul a fost anunțat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3, iar la sosirea echipajelor flăcările se manifestau în interiorul clădirii, în bar, în bucătărie, în sala de mese și într-un birou, fiind în pericol de propagare la întreaga construcție și la o casă de locuit, aflată în imediata vecinătate.

În urma incendiului au ars lambriul din lemn din interior, pe o suprafață de aproximativ 450 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică (5 televizoare, un computer desktop, un laptop, 4 frigidere, sistemul de supraveghere, un boiler, un aragaz, o friteuză, 2 espressoare, un cuptor cu microunde, o casă de marcat), o parte din stolerie și documente contabile.

Totodată, s-au degradat 180 de metri pătrați din învelitoarea din tablă a clădirii, 3 cuptoare de pizza, 3 aparate de jocuri mecanice, o instalație de răcit bere, instalația electrică, marfă depozitată în interior și altele.

„Incendiul a izbucnit în bucătăria restaurantului, prin efect termic al curentului electric, generat de un frigider lăsat sub tensiune”, a precizat plt. adj. Alin Găleată.

El a mai arătat că incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore, iar pompierii au salvat clădirea barului-restaurant și locuința învecinată.


Intră acum și în grupul de