Concert aniversar la 20 de ani de activitate în Suceava a Fundației FARA, la Biserica Romano-Catolică

La Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava va avea loc vineri, 8 decembrie, la ora 19:00, un concert aniversar cu prilejul împlinirii a 20 de ani de activitate a Fundaţiei FARA în Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă, în spectacol vor evolua Grupul vocal “Poco Crescendo”- dirijor prof. Iulia Buraciuc,  Ștefan Costandache – chitară, Cvartetul vocal “Cantabile”, Lacramioara Crețu – oboi, acompaniată de Johannes Onesciuc – pian, și Grupul folk “Simbol”, îndrumat de prof. Valentin Ianoș.

La concert vor participa atât prietenii Fundației FARA, cât și angajați sau beneficiari ai programelor pe care Fundația le-a dezvoltat în județ.

Printre invitați vor fi și foștii rezedenți ai Casei, tineri care duc acum o viață independentă.

„După ce, în 2016, Fundația FARA a aniversat 25 de ani și 5000 de zâmbete aduse pe fețele copiilor în dificultate din România, acum, aniversează două decenii de când a deschis prima casă de tip familial în Suceava, Casa Sf. Nicolae.

De 20 ani, Casa Sf. Nicolae și-a deschis porțile și a devenit ”acasă” pentru primii copii (abandonați). ”Acasă” pentru ei este locul unde sunt îngrijiți, ascultați, ajutați să-și găsească un rost în viață și unde știu că vor găsi mereu o familie”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menționat că pe parcursul celor 20 de ani un număr de 36 de copii au locuit în Casa Sf. Nicolae, iar acum locuiesc 12 copii cu vârste cuprinse între 11 și 26 de ani.

„Este prima casă de tip familial pe care Fundatia FARA a deschis-o în România. Nu a fost simplu să construim totul de la zero, mai ales că atunci, în anii 90, nu existau modele de bune-practici în Romania, trebuia să specializăm o echipă și să învățăm pe parcurs. Două decenii mai târziu, am bucuria sa vad nu doar că am reușit, ci chiar am putut replica acest model și lângă București unde avem o casă asemănătoare!”, a precizat Jane Nicholson, Președintă a Fundației FARA.

De Sf. Nicolae, copiii intra in casa noua si sunt intampinati de Fondatoarea FARA, Jane Nicholson

De la deschiderea Casei Sf. Nicolae, Fundația FARA a inițiat și alte proiecte sociale în județ. În prezent, activează două centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale (în Fălticeni și Suceava),  trei locuințe protejate pentru tineri cu dizabilități (în comunele Fântâna Mare și Cacica), un program de Eradicare a sărăciei prin educație pentru 200 de copii din familii fără posibilități (comunele Baia și Preutești) și, cel mai recent, un Centru de tranzit pentru tineri aflați în dificultate, tip Foyer (Suceava).

Parteneri ai evenimentului sunt Colegiul de artă “Ciprian Porumbescu” și Casa de Cultură a Studenților.