Gheorghe Flutur: Proiectul de buget pentru 2018 prevede o sumă nesemnificativă pentru șoseaua de centură a Sucevei. Am cerut Ministerului Transporturilor să asigure finanțarea pentru finalizarea obiectivului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că a cerut Ministerului Transporturilor să asigure sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava în condițiile în care în proiectul de buget pe 2018 sunt prevăzute sume nesemnificative pentru această investiție.

„Am solicitat Ministerului Transporturilor să includă finanțarea șoselei de centură a Sucevei în Bugetul pe anul 2018, în anul Centenar. Mi-am exprimat îngrijorarea că în proiectul de buget pe 2018 este prevăzută o sumă nesemnificativă în dreptul acestui important obiectiv de investiții”, a spus Flutur.

El a arătat că a insistat pe argumentul că există o creștere continuă a traficului rutier dinspre Siret și Rădăuți și că apar frecvent ștrangulări în Șcheia și Obcini și în municipiul Suceava.

Flutur a spus că a ridicat și problema respectării unor grafice de execuție a lucrărilor, după ce din luna august a anului trecut finanțarea centurii se asigură cu fonduri europene.

„Am avut și o discuție cu un secretar de stat din minister solicitând să se revină asupra previziunilor din Proiectul de Buget pe 2018, să se găsească o soluție pentru ca șoseaua de centură a municipiului Suceava să fie finalizată în anul Centenar 2018”, a spus Flutur.

El a mai declarat că în ultima perioadă au fost prea multe discuții și controverse cu privire la termenul de finalizare a acestei rute ocolitoare.

„ Acum cred că a venit momentul pentru ca toți parlamentarii suceveni să sprijine efectiv finanțarea în vederea finalizării acestui obiectiv guvernamental în anul Centenar”, a conchis Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de