O mare parte din rezervările online la Serviciul de Înmatriculări Suceava nu au fost onorate în prima zi de aplicare a noilor măsuri dispuse de prefect. Mirela Adomnicăi : Locurile erau blocate cu rezervări pe serii fictive de șasiu

În urma   măsurilor de eficientizare a activității la Serviciul Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise auto spuse de prefectul Mirela Adomnicăi și  aplicate de luni, 4 decembrie, s-a constatat  că, în prima zi  nu au fost onorate toate rezervările online, atât la înmatriculări definitive cât și la cele provizorii.

Astfel, potrivit situației prezentate de serviciul menționat, la înmatriculări provizorii, pentru cele 97 rezervări online s-au prezentat 49 de persoane, iar la înmatriculări definitive, pe cele 156 rezervări online s-au prezentat 112 persoane.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, consideră că „locurile au fost blocate cu rezervări  pe serii fictive de șasiu”, iar persoanele respective nu s-au mai prezentat  în momentul în care au înțeles că se va verifica dacă  seria de la programare  corespunde cu cea din dosar.

Prefectul Adomnicăi a precizat că persoanele care din diferite motive nu pot onora programarea  sunt rugate să și-o anuleze,   pentru ca locul eliberat să poată fi folosit de un alt utilizator.

“Îi rugăm pe cei care vor să se reprogrameze în avans să urmărească eliberarea locurilor. Cetățenii trebuie să știe că nu putem face noi anularea cu relocare pe locurile eliberate, întrucât nu avem de unde ști dacă persoanele  care s-au programat și pe care vrem să le relocăm  au dosarul  complet în vederea înmatriculării. Există posibilitatea ca mașina să nu treacă de verificarea RAR-ului, din anumite motive”, a mai spus prefectul județului Suceava.

Potrivit reprezentanților Serviciului  Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise, deși s-a anunțat că  din 4 decembrie vor fi onorate doar programările online, la cele două ghișee se prezintă,  în continuare persoane fără programare, aglomerând spațiul.

Prefectul Mirela Adomnicăi a dispus ca numărul de rezervări online pentru înmatriculări definitive să fie mărit de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghișee.

În ce privește autorizarea provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, cu excepția zilei de miercuri când, între orele 15și 18 se alocă 45 rezervări exclusiv pentru persoanele juridice.

„Persoanele care și-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie și februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul instituției Prefectului, pentru a se reloca în cazul eliberării unor locuri.  În cazul în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea și se pot reprograma la o dată ulterioară  disponibilă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Prefectul Mirela Adomnicăi recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeele serviciului la data și ora când au rezervarea online, pentru a evita aglomerația inutilă, nefiind primite persoanele fără rezervare online.

Din 4 decembrie nu mai sunt soluționate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de sașiu greșite, incomplete sau inexistente iar personalul de ordine de la  intrarea la ghișeele serviciului  nu le va mai permite accesul.