Expoziția Taberei de creație de la Mănăstirea Humorului, vernisată la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Lucrările surprind motive și simboluri populare, obiective turistice din zona Gura Humorului și frumusețea inegalabilă a Bucovinei


Intră acum și în grupul de

La Gura Humorului, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina a găzduit vineri, 8 decembrie, vernisajul expoziției Taberei de creație “Dascăl și artist”. Aflată la prima ediție,  Tabăra de creație a fost organizată la Mănăstirea Humorului în luna august și a fost onorată cu prezența de artiști plastici de renume la nivel local, național și internațional.

Expoziția de grup a oferit publicului prezent lucrări de grafică și pictură create de cadre didactice și elevi. Lucrările expuse au concepte și stiluri diferite dar interesul principal al artiștilor a fost de a surprinde motive și simboluri populare, obiective turistice din zona Gura Humorului și frumusețea inegalabilă a Bucovinei.

Organizatorul acestui eveniment, Florin Rusu Batîr, dascăl la Colegiul Alexandru cel Bun, a deschis activitatea cu aprecieri ale diversității tehnicilor abordate în pictura expusă. Au fost adresate mulțumiri pentru susținere și încurajare în organizarea evenimentului  doamnei profesor Mihaela Loredana Ceică – Inspector de specialitate Arte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, conducerii Centrului Cultural și  echipei manageriale de la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului.

Expozanții de pe afiș au fost: profesorii Florin Rusu Batîr, Loredana Mihaela Ceică, Roxana Bliorțu, Cătălin Alexandru Chifan, Emilian Adrian Gavrilean, Adrian Grosari, Oana Miron, Marina Pișta și elevi de la Colegiul de Arte Ciprian Porumbescu – Suceava și de la Colegiul Alexandru cel Bun – Gura Humorului.

Nu a lipsit atmosfera de iarnă, de sărbătoare și de colind, creată de elevi ai colegiului humorean coordonați de profesor Olari Adrian, vocile elevelor Mirela Mironiuc și Roxana Oțet au făcut să vibreze de căldură și frumusețe sufletele celor prezenți la vernisaj.

Expoziția este deschisă în continuare celor care doresc să cunoască îndeaproape sufletul unor cadre didactice și al unor elevi pasionați de artă.

Profesor Luminița Brîndușa Cîmpan

Profesor Florin Rusu Batîr

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului


Intră acum și în grupul de