Şoferi suceveni băuți care au încercat să fugă de poliție, urmăriți, blocaţi în trafic, imobilizați şi încătuşaţi de poliţişti


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au fost nevoiți să blocheze în trafic și să încătușeze doi tineri șoferi suceveni depistați băuți care au încercat să fugă.

 

Astfel, sâmbătă, în jurul orelor 00:30, în timp ce acționa în localitatea Bivolărie, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehiculul înmatriculat în străinătate, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, însă șoferul nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ 5 km,  fiind blocat în trafic pe strada Primăriei, din orașul Vicovu de Sus.

Deoarece șoferul nu a deschis uşa şi a avut intenţia de a demara în trombă, polițiștii au procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia.

Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat iniţial date false despre identitatea sa, însă, în urma verificării documentelor şi a interogării bazelor de date, polițiștii au stabilit faptul că, acesta este un tânăr de 28 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, care figurează cu permisul de conducere reţinut.

Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

Vineri seara, la ora 22:30, în timp ce patrula pe DJ 291A, din comuna Zvoriștea, un echipaj din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, însă șoferul nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, ocazie cu care, într-o curbă, autoturismul a părăsit partea carosabilă și  intrat într-un șanț.

Ulterior, șoferul a ieșit din vehicul și a încercat să fugă, fiind urmărit de polițiști, imobilizat, încătușat și condus la autospeciala de poliție, unde, acesta a declarat faptul că nu deține documentele personale și permisul de conducere asupra sa.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 22 de ani din comuna Zvoriștea posedă permis de conducere valabil.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de